Praktisch en effectief insecten bestrijden

Nooit meer last van vliegen, muggen, wespen, fruitvliegjes of andere vliegende of kruipende insecten. Het kan met een gebruiksvriendelijke set van Insect Free. Eenmaal opgehangen en ingesteld houdt de set direct vliegende en kruipende insecten op afstand. Praktisch als je op de boerderij woont, op het platteland of een waterrijk gebied.

Missie  van Insect Free:

Insecten die ons in het dagelijks leven lastig vallen in en rond het huis bestrijden, maar niet de nutige buiten!!!                                                                                                                                      

Let op: Vissen en Reptilelen kunnen niet tegen Insect Free!!!

De werkzame stof van Insect Free is milieuvriendelijk. Zo wordt het belangrijkste bestanddeel – pyrethrine – ook toegepast in de biologische landbouw. De stof, die wordt gewonnen uit Afrikaanse of Australische Chrysanten, Door gebruik te maken van onze dispenser kunt het veilig toepassen.

Met een dispenserset van Insect Free pakt u de overlast aan bij de bron want het apparaat geeft verspreid over de gehele dag een effectieve dosis af. Zo houdt u uw omgeving de hele dag door insectvrij, 24 uur lang, 7 dagen in de week.

Onze automatische en multifunctionele dispensersets zijn praktisch in gebruik. Zowel de techniek achter als het ontwerp van de set zijn toonaangevend en van hoge kwaliteit. De set is uitgerust met een digitaal geïntegreerd circuit en heeft een laag stroomverbruik.

Omdat de set werkt op baterijen, kunt u hem ook installeren op lastig bereikbare plekken zonder stopcontact. Voor een efficiënte werking moet u de dispenser ongeveer 20 centimeter onder het plafond bevestigen. Een set is geschikt voor een ruimte van maximaal 80 m2 en 200 m3.

Wij raden u aan om eerst de handleiding zorgvuldig te lezen, voordat u de set in gebruik neemt.

Belangrijk. Het is van groot belang dat u de spuitbus (navulling) pas plaatst nadat u het apparaat volledig hebt ingesteld. Zo voorkomt u dat de pyrethrine in uw ogen of gezicht terechtkomt. Mocht dit toch gebeuren, spoel dan minstens 10 minuten lang uw ogen uit met lauw water. Bij klachten contact opnemen met uw huisarts.

Hier leest u hoe een set in gebruik neemt.

Ingebruikname

·      Open de set door het witte slotje aan de rechterzijde te verwijderen met de bijgeleverde sleutel. Nu kunt u het apparaat openen door de grijze knop bovenop de dispenser ingedrukt te houden.

·      Boven het LCD-scherm kunt u de twee  D 1,5 volt batterijen plaatsen. Gebruik de Reset-knop voor de eerste werking.

·      Druk op On om via het display de gewenste intervaltijden te wijzigen. Het apparaat staat standaard ingesteld op een keer sprayen per 15 minuten. De beste resultaten bereikt u met een intervaltijd van 15 tot 30 minuten.

·      Via de Mode-knop komt u in het intervalmenu. Hier kunt u met de Min- en de Hour-knop de spray- en intervaltijden aanpassen. Bevestig uw keuze met de On/Off-knop. Mocht het apparaat niet doen wat u wilt, dan kunt u de Reset-knop in combinatie met de On/Off-knop indrukken en vervolgens de set weer inschakelen.

·      Plaats de spuitbus nadat u de dispenser hebt ingesteld. Controleer eerst of het apparaat uit staat. Gebruik de On/Off-knop om het apparaat aan of uit te zetten. U kunt de vervolgens Spray-knop gebruiken om de werking te testen. Pas op dat u niet in de spray-opening kijkt.

·      Sluit de set voor de ingebruikname altijd af met het slotje. Bewaar de sleutel op een veilige plek.

Spray- en intervaltijden instellen

·      Gebruik de Mode-knop. Ga naar START om de starttijd in te voeren met de Hour- en de Min-knop. Bevestig uw keuze met de On/Off-knop. Ga vervolgens met de Mode-knop naar STOP. Hier kunt u op dezelfde manier de stoptijd instellen.

·      De weken kunt u instellen door met de Mode-knop naar CLOCK te scrollen. Hier kunt u met de Hour- en de Min-knop de huidige tijd instellen. Bevestig uw keuze met de On/Off knop. Als u nu de Week-knop indrukt, kunt u de week instellen.

·      U kunt de spray-tijdstippen controleren en herstellen. Dat doet u door via de Mode-knop naar SPRAY te scrollen. Op het lcd-scherm zullen de spraytijden worden weergegeven. U mag ervan uitgaan dat een vulling voldoende is voor 3000 sprays.  U kunt de tijdstippen wissen door twee keer de On/Off-knop in te drukken. (bijvoorbeeld bij het vervangen van een nieuw spuitbus)

·      De intervaltijden kunt u instellen door met de Mode-knop naar het menu INTERVAL te scrollen. Met de Min- en de Hour-knop kunt u de intervaltijden instellen tussen de 1 en 59 minuten.

·      Het apparaat staat standaard ingesteld op 7 dagen in de week ( cijfers 1 t/m 7). U kunt ook kiezen voor enkel de werkdagen (1 t/m 5). Scrol via de Mode-knop naar naar WEEK.  Bevestig nog een keer om in de modus te wijzigen naar werkdagen ( cijfers 1 t/m 5). De nieuwe instelling treedt na 10 seconden in werking en sprayt nu alleen nog op werkdagen.

Toelichting functieknoppen

De set is uitgerust met een overzichtelijk lcd-scherm, een praktische led-indicator en 7 functieknoppen.

·      Met de Reset-knop kunt u instellingen en programma’s wissen voordat u ze opnieuw instelt. In combinatie met de On/Off-knop kunt u het apparaat resetten.

·      Met de Mode-knop kunt u door het menu scrollen, naar onderdelen als START, STOP, SPRAY, INTERVAL, WEEK en CLOCK.

·      De Week-knop kunt u gebruiken om de werkdagen of week-modus te selecteren.

·      Via de Clock-knop komt u bij de tijdsinstellingen. Met behulp van de Week-knop kunt u de dag van de week instellen. 1 x drukken is maandag. 2 x dinsdag etc.

·      De On/Off-knop kunt u gebruiken om het apparaat in- of uit te schakelen. Ook kan de knop in combinatie met de Mode-knop worden gebruikt om de ingestelde dagen te controleren.

·      De led-indicator zal drie keer groen oplichten voordat het apparaat sprayt. Als de indicator rood licht afgeeft, houdt dit in dat de spuitbus vervangen moet worden.

·      Op het LCD-scherm zal de tijd worden weergegeven. Links onderin het scherm vindt u een batterij indicator.

Batterijen plaatsen

De dispenser werkt op twee 1,5 volt batterijen. Zorg dat de batterijen op de juiste manier worden geplaatst. Als u de batterijen moet vervangen, heeft u daarvoor 1 minuut de tijd. Duurt het langer, dan zult u de set opnieuw moeten instellen. Als u van plan bent om het apparaat gedurende langere tijd niet te gebruiken is het verstandig om zowel de batterijen als de spuitbus te verwijderen. Plaats voor gebruik eerst de batterijen, zorg dat apparaat uit staat en plaats dan pas de spuitbus. Kijk nooit direct in de spuitopening en voorkom dat er vloeistof in uw ogen komt.

Productgegevens

Afmetingen: 80mm x 91mm x 235mm

Batterijen: 1,5 volt

Vulling: Insect Free 250 ml – goed voor minimaal 30 dagen bij een interval van 15 minuten, 7 dagen per week.