AQUATAIN AMF™ Drops

AQUATAIN AMF™ Drops

AQUATAIN AMF™ Drops

Waardering:
100 % of 100

Gebruiksklaar ecologisch product in capsules om muggenlarven en poppen uit het water te verwijderen.

De capsules lossen op in stilstaand water waardoor Aquatain vrijkomt, een biologisch afbreekbaar siliconenproduct, dat een zeer dunne sluier vormt op het wateroppervlak die verhindert larven en poppen om te ademen door ze te verstikken.

Per m2 heb je 4 drops nodig. Na een maand herhalen. In pricipe alleen van april t/m oktober

Per doosje 30 Drops.

Let op:

Niet gebruiken bij planten die water afstoten zoals lotussen. Het product vormt ook een laagje op de bladeren waardoor ze zinken

€ 9,95
voorraad: Op voorraad
SKU
ifadrops

Ideaal voor de bestrijding van muggenlarven, maar het ontmoedigt ook het leggen van eitjes op het oppervlak van behandeld water.

Geschikt voor gebruik in stilstaand en langzaam stromend water: schotels, putten, goten, afvoeren, watertanks, vijvers, banden, etc.

Gebruiksdoseringen:

Kleine watercollecties (schotels, vazen, etc.): 1 capsule.
Middelgrote wateroppervlaktes (dakgoten, enz.): 1-4 capsules, afhankelijk van de hoeveelheid aanwezige organische stof
Gebruik in het algemeen 4 capsules (= 1 ml Aquatain AMF) per vierkante meter stilstaand wateroppervlak.
Breng de capsules minstens om de 4 weken of na zware regenval opnieuw aan. Restualiteit: minimaal 30 dagen.

AQUATAIN AMF is een uniek product van de nieuwe generatie voor de bestrijding van muggenlarven, "milieuvriendelijk" en respectvol voor het milieu. AQUATAIN AMF is een vloeibaar product op siliconenbasis (polydimethylsiloxaan - PDMS), gemakkelijk aan te brengen op het oppervlak van stilstaand en stilstaand water; het vormt een zeer dunne film op het wateroppervlak dat het in zijn geheel bedekt.

Er kunnen geen gevallen van resistentie ontstaan.

AQUATAIN AMF heeft een uitsluitend fysisch-mechanische werking en bevat geen potentieel giftige componenten. Het staat de larven en poppen niet toe de juiste opname van de luchtzuurstof die nodig is voor hun ontwikkeling in de volwassen fase, waardoor ze tot verstikking leiden. In feite verhindert de lage oppervlaktespanning van de siliconenfilm dat de larven en poppen zich aan het wateroppervlak hechten om de atmosferische zuurstof die nodig is om te overleven uit de lucht te halen.

Bovendien hebben studies aangetoond dat een lage oppervlaktespanning ook een impact heeft op het leggen van eieren: volwassen vrouwtjes leggen geen eieren op water dat is behandeld met AQUATAIN AMF en als ze, met de bedoeling eieren te leggen, in contact komen met siliconenfilm, ze zouden erin vast blijven zitten en hen tot de dood leiden. Op deze manier wordt de hele levenscyclus van de mug onderbroken

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:AQUATAIN AMF™ Drops
Jouw beoordeling